maandag 17 november 2014

De leukste uitjes voor in de kerstvakantieKijk je al uit naar de kerstvakantie? Wij ook! Niet alleen is het lekker om een paar dagen vrij te zijn, maar er zijn in de kerstvakantie ook altijd super veel leuke dingen om te doen. We zetten de leukste tips voor een geslaagd kerstvakantie-uitje (met óf zonder kinderen) op een rijtje.

IJssculpturenfestival in Zwolle


Ook dit jaar is het IJsbeelden Festival weer in Zwolle neergestreken. Vanaf 6 december bekijk je de mooiste ijssculpturen in een complex van 6.500 vierkante meter. Het thema van dit jaar is World in Motion. De Titanic, een Formule 1 auto: alles wat met vervoer je maken heeft vind je terug in ijs. Het IJsbeelden Festival is in de kerstvakantie zeven dagen per week van 10.00 tot 17.30 open. Kleed je warm aan, want het is natuurlijk hartstikke koud bij de ijssculpturen.

Kerstmarkten in Europa


Overal in Europa zijn heerlijke knusse, gezellige kerstmarkten te bezoeken. In Duitsland zijn heel veel kerstmarkten, zoals in Keulen, Düsseldorf en in Oberhausen bij CentrO, één van de grootste winkelcentra van Europa. Ook in Brugge en Brussel in België vind je leuke kerstmarkten. De sfeer in Londen rond kerst is ongekend gezellig. Van ijsbanen tot kerstmarkten en de spectaculaire etalages van bijvoorbeeld Harrods en Selfridges: Londen is de place to be.

Het Amsterdam Light Festival


Je hoeft niet helemaal naar Parijs om naar mooie lichtjes te kijken, al is dat natuurlijk ook heel mooi. In Amsterdam wordt het Light Festival gevierd. Op de Hermitage vind je onder andere een lichtkunstwerk, grachtenpanden die uniek verlicht zijn en je kunt luisteren naar zes concerten tijdens de Grachtenfesival Winterspecial.

Kerstcircussen in Nederland


Zowel in Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Den Bosch en Nijmegen kan je genieten van een kerstcircus. Het meest indrukwekkende is misschien wel het Wereldkerstcirus in Carré. Acrobaten, clowns en paarden tonen in Amsterdam hun kunsten.

De kerstduik in Delfzijl


Dit jaar geen zin om op Tweede Kerstdag naar de woonboulevard te gaan? Dan kan je altijd nog naar Delfzijl gaan. In plaats van de traditionele nieuwjaarsduik in Scheveningen houdt Delfzijl een kerstduik op 26 december. Je hoeft natuurlijk niet zelf het water in de duiken: kijken is ook leuk. Toch liever op nieuwjaarsdag een frisse duik nemen? Dan organiseert Unox nog steeds de nieuwjaarsduik op 1 januari 2015 in Scheveningen.

Het Glazen Huis


Komend jaar staat het Glazen Huis van 3FM in Haarlem. Op de gezellige Grote Markt kan je de DJ’s steunen terwijl zij geld ophalen. Het goede doel van dit jaar: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Zij kunnen zeker wel een steuntje in de rug gebruiken.

Het Dickens Festijn in DeventerAls je van Charles Dickens houdt dan moet je echt naar Deventer. Elk jaar komen er zo’n honderdduizend bezoekers af op het festival, waarbij figuranten de verhalen van Dickens naspelen. Het festijn is op 20 en 21 december in Deventer en als klap op de vuurpijl is dit ook het weekend van de kerstmarkt én is het koopzondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten