dinsdag 4 november 2014

Kersttrends 2014

Kerstdecoratie: de trends voor 2014

Elk jaar zijn er nieuwe kersttrends te ontdekken. De eerste jaren in kleine vorm, gespot door trendwatchers. Later worden ze ook door de massa ontdekt, zodat het kan uitgroeien tot een echte trend. In dit artikel vertellen we meer over de decoratieve kersttrends van 2014. Wat opvalt is dat de trends zich niet alleen richten op de boom zelf, maar op de inrichting van boom én woonkamer. De hele woonkamer wordt versierd met winterse accessoires.

Houten kerstbomen


Een typisch voorbeeld van zo’n trend die klein begint, maar een paar jaar later ontzettend populair is: de houten kerstboom. Steigerhouten wandplanken, meubelen én kerstbomen zijn opeens niet meer uit de woonbladen weg te denken. En hoewel het overgrote deel van de bevolking nog steeds een echte (of neppe) kerstboom in huis heeft, wordt de houten kerstboom steeds hipper. Vorig jaar werd de houten kerstboom al verkocht bij Xenos en inmiddels staat ook budgettopper Action vol met kleine houten boompjes. Meestal met enkele plankjes aan de voorkant, zodat je hem toch nog enigszins kan decoreren. Bovendien is het eigenlijk heel simpel om een houten kerstboom zelf te maken.

De kleur van de kerst van 2014: koper


Accessoires met de kleur van een metaal zijn komende kerst ook meer dan populair. Vooral koper is heel erg populair op dit moment. Niet alleen als woninginrichting, maar ook als accessoires voor in en rond de kerstboom. We zien koperen fotolijstjes, kerstballen en pieken, kaarsen, kandelaars, lampen en waxinehouders. Wat heel makkelijk is, is om accessoires zelf in een koperen kleur te spuiten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een spuitbus met koperkleurige verf.

Natuurlijke elementen: een eland aan de muur


Als je denkt aan de natuur hoef je niet direct bang te zijn dat je een konijnenpootje in je boom moet hangen. De kersttrend met natuurlijke elementen, die we onder andere bij Intratuin zien onder de naam ‘Ontpopt’, zijn bijvoorbeeld kerstballen met vlinders, kussenhoezen met uilen of herten, houten elanden voor aan de muur en andere houten accessoires. Ook houten decoratie is erg trendy voor de kerst van 2014. Denk bijvoorbeeld aan houten hangers aan een mooi lint. Decoratieletters van hout zijn al jaren populair en vooral het woord XMAS is een succes in aanloop naar de feestdagen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten